Genbrug og bortskaffelse; Cirkulær økonomi

Et beskadiget element af granulat af genanvendt glasfibermateriale kan uden videre indgå i en produktion af nye elementer.

Det ødelagte element kan efter nødvendig forarbejdning indgå i fremstillingen af en ny lydabsorberende struktur, da selve granulatet ikke bliver ødelagt af, at strukturen er blevet beskadiget.

Begrænsning for hvor mange gange et beskadiget materiale vil kunne genbruges til fremstilling af nye elementer vil alene være afhængig af, hvor små granulatets partikler bliver efter et antal genbrugs-processer, da det kræver partikler af en vis minimums størrelse at producere en ny lydabsorberende struktur.

Ved at tilbyde en returordning for beskadigede eller nedtagne produkter, opbygges et sluttet kredsløb af kasserede materialer og dermed lever produktionen op til principperne om cirkulær økonomi i fremtidens ressourcesamfund.

Såfremt granulatet ikke længere er anvendeligt til at indgå i det lydabsorberende materiale, vil det med stor sandsynlighed kunne indgå i andre produkter af genanvendt glasfiber indenfor en overskuelig fremtid.

Materialet vil under alle omstændigheder i sin levetid som element i et støjskærmsprodukt have erstattet dyrere og fremstillingsmæssigt mere energikrævende materialer, og dermed have bidraget positivt til samfundets samlede CO2 regnskab.